Πλήρες κείμενο καταχώρησης

2η Ημερίδα Τροχαίας Αττικής
Στις: 07/03/07, 01:01

Από Ελευθέριο Κόκλα

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΄΄ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ &ΑΣΦΑΛΕΙΑ΄΄

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 2η ημερίδα Τροχαίας Ν. Ιωνίας με θέμα: ΄΄Κυκλοφοριακή Αγωγή & Οδική Ασφάλεια΄΄ στη Μεταμόρφωση Αττικής. Εισηγητής και ιθύνων νούς του συνόλου των εργασιών της ημερίδας ήταν ο Προϊστάμενος Τμήματος Τροχαίας Ν. Ιωνίας Αστυνόμος Β' Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος.

Ο Hellenic Logistics Association , έχοντας ως σκοπό την άνοιξη να διοργανώσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των τροχαίων εμπορευματικών δυστυχημάτων & την οδική ασφάλεια του χώρου της διακίνησης, αξιοποίησε την ευκαιρία και παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς όλο το πρόγραμμα της ημερίδας αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες και επιμορφωτικό υλικό γύρω από το τόσο σπουδαίο αυτό ζήτημα.

Οι ομιλητές που είχαν κληθεί να τοποθετηθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα ήταν πράγματι πρόσωπα με πολυετή εμπειρία και εμπεριστατωμένη γνώση στο χώρο της κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας. Το πρόγραμμα άνοιξε ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, Δημοσιογράφος και νυν Βουλευτής κ. Άρης Σταθάκης. Ο κ. Σταθάκης ανέλυσε διεξοδικά την εξέλιξη του φαινομένου της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων και τις άκαρπες μέχρι σήμερα ενέργειες της Πολιτείας να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα, κλείνοντας όμως με αισιόδοξες προοπτικές που απορρέουν από την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πιλοτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος Βιτωράκης Αντώνιος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε γενικά περί Οδικής Ασφάλειας καθώς και ο Πρόεδρος Επιτροπής Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Σκούρτης Γεώργιος ο οποίος έθιξε τη συμβολή των ασφαλιστών στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο παράγοντα.

Επόμενος στη σειρά των ομιλητών ήταν ο κ. Ιαβέρης Αναστάσιος, γνωστός σε όλους μας από τις επιτυχίες του στους αγώνες αυτοκινήτου. Ο κ. Ιαβέρης, πραγματικά καυστικός και αιχμηρός, καταδίκασε όλα τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής οδικής πραγματικότητας (απαρχαιωμένα σήματα οδικής κυκλοφορίας, παραβάσεις του κ.ο.κ από τα ίδια τα όργανα της τάξης, εγκληματικά πατρικά πρότυπα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα παιδιά σε μελλοντική παραβατική συμπεριφορά κ.α) .

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Αντιπρύτανης Παν/μίου Πειραιά κ. Λάϊος Λάμπρος. Ο Αντιπρύτανης προβλημάτισε και συγκίνησε το κοινό μέσα από την αναφορά στο περιστατικό του δυστυχήματος του υιού του, Γιάννη Λάϊου, τον οποίο εγκατέλειψαν αβοήθητο οι εμπλεκόμενοι στο δυστύχημα που είχε το περασμένο καλοκαίρι. Ο κ. Λάϊος επικεντρώθηκε στο είδος, τις ιδιομορφίες και τις αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων ΄΄ Hit & Run ΄΄ και τόνισε τον ψυχολογικό αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον και το περίγυρο του θύματος.

Επίσης αξιομνημόνευτες ήταν οι τοποθετήσεις της Τμηματάρχη Υγείας & Περιβαλλοντολογικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Σωτηράκου Μαρίας η οποία μίλησε για τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας που στόχο έχουν την προαγωγή της Κυκλοφοριακής Αγωγής στην εκπαίδευση όπως και του Εκπροσώπου του Υπουργείου Μεταφορών κ. Μαυροματάκη Λεωνίδα που αναφέρθηκε εκτενώς στην αναθεώρηση της εκπαίδευσης των οδηγών και την έκδοση αδειών ικανότητας.

Τον επιτυχημένο κύκλο ομιλητών έκλεισε ο Εκπρόσωπος της Αττική Οδός Α.Ε κ. Κοπελιάς Παντελής. Αξιοποιώντας στατιστικά δεδομένα της Αττική Οδός Α.Ε, ο κ. Κοπελιάς τεκμηρίωσε με ευκρίνεια τις μεθόδους εκπαίδευσης ασφαλής οδήγησης στους αυτοκινητόδρομους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στο κοινό της ημερίδας παρευρέθησαν οι μαθητές δύο σχολείων της Ν. Ιωνίας καταδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το κοινωνικό πρόσωπο και την ευαισθησία της Τροχαίας Ν. Ιωνίας.

 
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτή την καταχώρηση.
 
Νέο Σχόλιο

Όνομα:
Email:
Κείμενο:
 
 
Επιστροφή στα κατεχωρημένα νέα
Copyright © 2005, Hellenic Logistics Association | Τελευταία ενημέρωση: | Υπεύθυνος site: webmaster