Πλήρες κείμενο καταχώρησης

Δραστηροποίηση για ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή μεταφορών
Στις: 07/03/07, 01:00

Ο Hellenic Logistics Association (HELAS), στη προσπάθεια του να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των logistics στην Ελλάδα, εξαρχής αντιλήφθηκε  πως το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι καίριας σημασίας, καθώς έχει τεράστιο κοινωνικό-οικονομικό αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία.

graph

Από το σχετικό γράφημα (Τροχαία ατυχήματα, Αριθμός νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκων, 1991-2001), παρατηρούμε ότι οι χώρες που κατέχουν τις πρώτες θέσεις είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, και το Λουξεμβούργο υπερβαίνοντας τους 150 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Ακολουθούν το Βέλγιο, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ιταλία, και η Ιρλανδία όπου οι νεκροί κυμαίνονται από 100 έως 150 ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ οι υπόλοιπες χώρες έχουν λιγότερους από 100 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Η Ελλάδα μεταξύ των ετών 1991 και 2001 σημείωσε μια ελαφρώς πτωτική τάση. Παρόλα αυτά όχι απλώς εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τους περισσότερους νεκρούς, αλλά κατέχει και την πρώτη θέση.

Ο HELAS αντιλαμβανόμενος την αρνητική επίδοση της Ελλάδας, ενώ παράλληλα γνωρίζοντας πως μεγάλος αριθμός νεκρών προκλήθηκε τα τελευταία χρόνια από τον τομέα της επαγγελματικής μεταφοράς (αγαθών είτε επιβατών),  προσπαθεί να συνεισφέρει στη μείωση και κατ’ επέκταση στην ελαχιστοποίηση των νεκρών στους Ελληνικούς δρόμους, συμμετέχοντας ως μέλος στο European Road Safety Charter, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα αναγνωρίζοντας το σημαίνοντα ρόλο των μεταφορών στο χώρο των logistics και γενικότερα τη προσφορά των εταιρειών με αντικείμενο δραστηριοποίησης στον εν λόγω χώρο ο HELAS θέλει περισσότερο να προσφέρει στη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλής διεξαγωγής των μεταφορών (επιβατών ή αγαθών), και όχι να προκαλέσει εμπόδια δημιουργώντας διαδικασίες που επιβαρύνουν παρά ενισχύουν το τομέα της επαγγελματικής μεταφοράς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας και Μεταφορών, έχει αναλάβει πρωταρχικό ρόλο στην όλη προσπάθεια, θέλοντας να παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές, έτσι ώστε να κάνουν την προσωπική τους δέσμευση για το θέμα της οδικής ασφάλειας γνωστή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για τη ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίτευξή των επιθυμητών στόχων, ο HELAS καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επιχειρήσεις να λάβουν μέρος στην όλη προσπάθεια του, πραγματοποιώντας την πρόταση τους, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στους στόχους τους αλλά και στο πεδίο δραστηριοποίησης τους. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα από τα προνόμια συμμετοχής: συμμετοχή σε συνέδρια-εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται, γνωστοποίηση των δράσεων που θα αναλάβετε στην ιστοσελίδα μας, καθώς και κάθε εξέλιξης αυτών μέσω του newsletter, γνωστοποίηση της συμβολής σας σε περιοδικά και έντυπα του χώρου, συμμετοχή - συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και αρμόδιους φορείς του χώρου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω της φόρμας υποβολής ενδιαφέροντος η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του HELAS (www.hla.gr) για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση μπορεί να έχουν.

 

Ιγνάτιος Μιχαηλίδης
Πρόεδρος Hellenic Logistics Association
 
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτή την καταχώρηση.
 
Νέο Σχόλιο

Όνομα:
Email:
Κείμενο:
 
 
Επιστροφή στα κατεχωρημένα νέα
Copyright © 2005, Hellenic Logistics Association | Τελευταία ενημέρωση: | Υπεύθυνος site: webmaster