Πλήρες κείμενο καταχώρησης

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πειραιά
Στις: 07/03/07, 00:55

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πειραιά

Το Γραφείο Διασύνδεσης (Γ.Δ.) του Πανεπιστημίου Πειραιώς ιδρύθηκε το 1997 με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Παιδείας.
Βασικός στόχος του είναι η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών / αποφοίτων για την προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη προώθησή τους στην αγορά εργασίας.
Αποδέκτες των υπηρεσιών είναι οι φοιτητές, οι απόφοιτοι, το Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς από τη μια πλευρά και ο επιχειρηματικός κόσμος από την άλλη.
Σημαντική βοήθεια προσφέρει το Γραφείο Διασύνδεσης δίνοντας συμβουλές αναφορικά με τη σύνταξη βιογραφικού, τη συνέντευξη πρόσληψης, τρόπους αναζήτησης εργασίας ενώ ο κατάλογος με τις χρήσιμες συνδέσεις μπορεί να θεωρηθεί από τους πιο πλήρης.

Κύριες  Υπηρεσίες του Γραφείου Διασύνδεσης

  • Υπηρεσία Επιχειρηματικότητας

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που συμβάλλει στην υποστήριξη φοιτητών/αποφοίτων, οι οποίοι επιθυμούν να διερευνήσουν την δυνατότητα αυτοαπασχόλησης.
Η φιλοσοφία της Υπηρεσίας Επιχειρηματικότητας είναι να παρέχει ολοκληρωμένη και υπεύθυνη βοήθεια σε νέους και νέες προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα με τη φαντασία τους στον επιχειρηματικό στίβο. Αποσκοπεί στην υποστήριξη και στην καθοδήγηση των ενδιαφερόμενων νέων για την δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.  Περισσότερα

  • Σύνδεση φοιτητών/αποφοίτων με την αγορά εργασίας

Η   προσέγγιση της αγοράς εργασίας και η δημιουργία αγαστών σχέσεων συνεργασίας με τις επιχειρήσεις αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του Γραφείου Διασύνδεσης. Η προσέγγιση αυτή είναι πολυεπίπεδη και αποσκοπεί στην αξιοποίηση όλων των μεθόδων προετοιμασίας και προώθησης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου στην αγορά εργασίας.
Ο στόχος είναι διττός. Μεταξύ άλλων μορφών συνεργασίας , οι μεν απόφοιτοι που αναζητούν εργασία ανάλογη των σπουδών και των προσόντων τους να μπορούν να προσεγγίσουν  άμεσα θέσεις εργασίας προορισμένες για απόφοιτους του Πανεπιστημίου, οι δε  επιχειρήσεις που επιθυμούν να στελεχωθούν με υποψηφίους υψηλών προδιαγραφών να έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε απ’ ευθείας επαφή με τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου. Περισσότερα…

  • Ηλεκτρονική Πρόσβαση σε Υπηρεσίες Μελών

Η ιδιότητα του ηλεκτρονικού μέλους σου δίνει την δυνατότητα να εκδηλώνεις  άμεσα το ενδιαφέρον σου για Θέσεις Εργασίας και παράλληλα να ενημερώνεσαι ο ίδιος άμεσα από την ιστοσελίδα (περιοχή μελών) για τις Θέσεις Εργασίας στις οποίες έχει αποσταλεί το βιογραφικό σου και να ελέγχεις σε πόσες  περιπτώσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει διαθέσιμη το ΓΔ, έχεις κληθεί σε συνέντευξη.
Το ΓΔ έχει ήδη καθιερώσει το θεσμό της κάρτας – μέλους, με στόχο την διευκόλυνση και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των τελειοφοίτων και αποφοίτων του Πανεπιστημίου, οι οποίοι περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις επισκέψεις τους στο χώρο του Ιδρύματος και έχουν το πλεονέκτημα της εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης. Ο σκοπός είναι να καταχωρείται το βιογραφικό σε βάση δεδομένων και με την κάρτα μέλους να μπορούν οι τελειόφοιτοι και οι απόφοιτοι να το προωθούν προς τις επιχειρήσεις που αναζητούν στελέχη. Επιθυμία μας είναι, η κάρτα αυτή να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο των αποφοίτων με το Πανεπιστήμιο καθ’ όλη τη σταδιοδρομία τους, καθώς οι δυνατότητες αμοιβαίας στήριξης και συνεργασίας είναι πάρα πολλές. Περισσότερα…

  • Παροχή πληροφοριών για υποτροφίες και προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Γραφείο Διασύνδεσης διαθέτει σε έντυπη μορφή πλούσιο και επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό για τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τις υποτροφίες που προσφέρονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Παράλληλα κάθε χρόνο (Νοέμβριο ή Δεκέμβριο) πραγματοποιεί εκδήλωση με την παραπάνω θεματολογία  Περισσότερα…

 
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτή την καταχώρηση.
 
Νέο Σχόλιο

Όνομα:
Email:
Κείμενο:
 
 
Επιστροφή στα κατεχωρημένα νέα
Copyright © 2005, Hellenic Logistics Association | Τελευταία ενημέρωση: | Υπεύθυνος site: webmaster